reede, 14. veebruar 2020

Teine nädal help deskis

Teine nädal läks kiiremalt, probleeme TOPdeskis oli piisavalt. Aega probleemide vahel kasutasime masspaigalduseks, kus pidime operatsiooni süsteeme ja vajalikku tarkvara arvutitele paigaldama. Kokku paigaldasime operatsiooni süsteemi ja tarkvara üle sajale arvutile ja iga arvuti puhul pidime veenduma, et arvuti on olemas kooli infosüsteemis. Vanemaid arvuteid oli tarvis puhtaks teha ja eemaldada kooli infosüsteemist. Paigalduse käigus tekkisid ka mõned riistvaralised probleemid, mille  lahendasime. Näiteks oli vaja välja vahetada HDD, RAM ei olnud korralikut paigaltatud ja mõnel arvutil oli juhtmed ühendamata.
Probleemid TOPdeskis olid üldiselt probleemid monitoride, arvutite, printerite ja projektoritega. Peamised arvutitega seatud probleemid olid katkised kaablid, tarkvara puudub või ei lähe tööle ja valed seadistused BIOSis. Printeritega seotud probleemid olid tühjad ja katkised toonerid ning paberite kinni jäämine printeritesse. Suurim ülesanne oli aga mõnede sülearvutite valmis panek eksami tegijate jaoks. Nendele sülearvutitele pidime  paigaldama vajalikud tarkvarad eksami jaoks ja veenduma, et arvutitega ei oleks ühtegi probleemi, mis võiks häirida eksami tegijaid.
Samtui alustasin ka Roeli antud projektiga pühapäeval, kuna õues oli torm ja ei saanud linna peale minna. Projekti tegime virtuaal masina peal HyperV'ga, juhendi põhjal seadsin üles 2 Domeeni kontrollerit, millest üks oli read only ja oli koopia esimesest. Domeeni kontrolleritele paigaldasin AD DS, DNS, DHCP, Routing ja Faili serveri teenused, mille ka ära seadistasin. Samuti installeerisin ka ühe tööarvuti teenuste testimiseks.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Viimane nädal

Viimane nädal möödus kiiresti. Printeritega oli palju tööd. Vahetasime välja arvuteid ja kontrollisime, et kõik oleks töökorras. Mina ja Ma...