reede, 28. veebruar 2020

Võrguprojekt esimene nädal


Pärast kolmandat nädalat oli aeg hakkata tegelema võrgu projektiga. Projekti raames oli vaja valmis seada domeen, kuhu lisada erinevaid teenuseid. Kuna olin juba projektiga varem alustanud siis oli mul juba üles seatud ja konfigureeritud üks tööarvuti ja kaks domeeni kontrollerit. Järgmiseks ettapiks oli maili teenuse üles panek, mille panin eraldi serverile. Maili serveri jaoks oli vaja  installerida ja seadistada IIS ja teha script, mis aitaks maili serverisse lisada suure hulga kasutajaid kiirelt.
Teiseks teenuseks oli System Center Operation Manager, mille abi saaks monitoorida domeenis olevaid masinaid. See teenus sai samuti paigaltatud eraldi serverile.
Kolmas teenus Windows Server Update Service sai paigaltatud domeeni kontrollerile, mille abil saab allatõmmata Windowsi uuendusi domeeni kontrollerisse ja sealt määrata, milliseid uuendusi saata domeenis olevatele seadetele ja milliseid mitte.
Neljas teenus Windows Deployment Service paigaltatud domeeni kontrollerile, mille abil saab jagada läbi võrgu img faili, kust teised masinad saavad bootida. Sai tehtud img fail töömasinast, millele oli installeritud Microsoft Office ja siis bootiti uus töömasin sama img, ehk uus masin on nüüd sama tarkvara ja seadetega nagu eelmine masin, millest sai tehtud img fail.
Kokku on siis hetkel domeenis 2 tööarvutit ja 4 serverit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Viimane nädal

Viimane nädal möödus kiiresti. Printeritega oli palju tööd. Vahetasime välja arvuteid ja kontrollisime, et kõik oleks töökorras. Mina ja Ma...