reede, 7. veebruar 2020

Esimene nädal.

Kui meeskonnad olid kaheks jagatud siis kaks meist haldasid inimeste probleeme, ehk siis kui kellelgi oli mõni probleem, tegid väljakutse teatud veebiplatvormil. See jõudis härrasteni ning nemad siis asusid probleemi lahendama. Rasmus ja Arro. Ülejäänud kaks ehk Margo ja Jana alustasid projektiga. Projekti alustuseks tuli installeerida kolm masinat. Kaks serverit ning üks tööjaama. Esimesest serverist pidime tegema domeeni kontrolleri. Domeeni nimeks oli ei miski muu kui Tartukhk.local. Teine server tuli sinna liita. Kui see oli tehtud pidime üles seadma DHCP ning sinna sisse skoobi. Skoobis tuli ära defineerida ipde raadius ehk mitu masinat mahub võrku. Peale selle tegime tavakasutaja masina. Selleks, et tavakasutaja saab interneti tuli teha domeeni kontrollerist ruuter. Kui see oli tehtud said kõik masinad, mis võrgus olid interneti. Kui kõikidel masinatel oli internet, tuli teha failisüsteem. Failisüsteem koosnes kahest kataloogist üks oli kasutajate profiil ja kasutajate kodukataloog. Kui ka see oli tehtud tuli teha organisatsiooni struktuur. Organisatsiooniks oli Kutsehariduskeskus. Sinna alla kuulusid administraatorid, õpetajad ning õpilased. Peale selle pidime looma kaugtöölaua ühenduse tavakasutajast domeeni kontrolleri server-ini. Kui sellega oli korras pidime looma kaks virtuaalset printerit. Printer üks pidi olema kättesaadav õpilastele ning printer kaks õpetajatele. 
Esimesel nädalal peale tööpäevi me kuskil linnas ringi ei käinud. Oleme nautinud kämpingu ümber loodust ning linnulaualu. Ilmad on väga kaunid olnud, siiamaani polegi ühtegi halba ilma kohanud. Õhtul jalutamas käies oleme väga tihti näinud jäneseid, kes on siis kas ära eksinud või tulnud toitu jahtima. Peale tööpäeva käisime poes ja suundusime koju. Homme 02.08.2020 on plaan veeta terve päev linnas. Käia muuseumides, vaadata vaatamisväärsusi ja proovida Hollandi häid söögikohti.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Viimane nädal

Viimane nädal möödus kiiresti. Printeritega oli palju tööd. Vahetasime välja arvuteid ja kontrollisime, et kõik oleks töökorras. Mina ja Ma...